4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Chinese groenten uit de wok

Chinese groenten uit de wok

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

100 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

750 gram paksoi

dit product is niet beschikbaar

400 gram hamlappen

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in de wok en fruit de gesnipperde uien zacht en glazig. Schep de ui uit de wok.
  • 2 Verhit weer 2 eetlepels zonnebloemolie in de wok en roerbak het met zout en peper bestrooide vlees bijna gaar.
  • 3 Voeg paksoi, knoflook en bouillon toe. Breng de bouillon aan de kook en laat de paksoi in enkele minuten beetgaar worden.
  • 4 Roer de gefruite uisnippers, de sesamolie, taugé en garnalen erdoor. Verwarm alles even door. Verdeel over de borden.

bereidingstip

Serveersuggestie: Eet hier eiermie of noedels bij.. Vervang de paksoi door gesneden Chinese kool.. Vervang het varkensvlees door kipfilet.

wijnadvies

Het wordt extra smullen met een Chileense sauvignon blanc-chardonnay of een Australische semillon-chardonnay!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 31 gram