- 1 Blancheer de koolrepen heel kort in de kokende bouillon en spoel ze dan onder koud water af. Bewaar de bouillon.
- 2 Kneed ondertussen het gehakt met de noten, sambal, ei, wat zout en peper en indien nodig wat paneermeel door. Rol er kleine balletjes van.
- 3 Verwarm 2 eetlepels van de olie en fruit de ui in circa 5 minuten lichtbruin. Voeg de rijst toe en roer even om. Giet er zoveel bouillon bij dat de rijst ruim onderstaat en roer even door.
- 4 Laat de rijst op lage stand in circa 10 minuten met deksel op de pan gaar koken en daarna uitstomen.
- 5 Verwarm de rest van de olie in een wok en bak de balletjes rondom bruin. Neem ze uit de pan en roerbak de kool in het overgebleven bakvet circa 2 minuten.
- 6 Schep de balletjes door de kool en breng op smaak met wat ketjap. Serveer direct met de rijst.
bereidingstip
Lekker met gebakken uitjes of geroosterde sesamzaadjes