4 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht, hoofdgerecht
recepten Chinese-koolsoep

Chinese-koolsoep

ingredi├źnten


25 min
4 personen
1 handje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 kleine Chinese kool

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 grote aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 chorizo

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 5 eetlepels olijfolie. Voeg de uien en laurier toe en bak circa 5 minuten. Voeg de chorizoworst en aardappels toe en bak circa 4 minuten, tot de olie vrijkomt uit de chorizo.
  • 2 Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut. Giet de kippenbouillon erbij en kook 6 minuten. Voeg de Chinese kool toe en kook nog 5 minuten verder, tot de kool en aardappels gaar zijn.
  • 3 Giet de soep in kommen en bedruppel met de rest van de olie. Bestrooi met de peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram