4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Chinese-koolstamppot met paddenstoelen en kabeljauw

Chinese-koolstamppot met paddenstoelen en kabeljauw

ingrediënten


40 min
4 personen
1 bosje lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sambal badjak
600 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

400 gram Chinese kool

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

250 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels gaar in water met zout en de knoflook en gember.
  • 2 Verhit de helft van de arachideolie en fruit hierin de ui. Voeg de champignons toe en bak 2-3 minuten mee. Roer de sojasaus erdoor.
  • 3 Giet de aardappels af en stamp ze grof met de melk, zout en peper. Schep de helft van de champignons en alle koolreepjes erdoor en houd warm.
  • 4 Wrijf de kabeljauwfilet in met de sambal. Verhit de rest van de olie en bak de vis 2-3 minuten per kant. Rooster intussen het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
  • 5 Serveer de stamppot met de kabeljauw en de rest van de paddenstoelen. Bestrooi met het sesamzaad en de bosui.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 35 gram