4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
recepten Chinese koolstamppot met spekjes

Chinese koolstamppot met spekjes

ingrediënten


35 min
4 personen
1 eetlepel ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

Chinese kool

dit product is niet beschikbaar

200 gram mager gerookt spek

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 zakje nasikruiden

dit product is niet beschikbaar

750 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappelen in water met zout in circa 20 minuten gaar.
  • 2 Wel de nasikruiden in een beetje warm water.
  • 3 Verhit de olijfolie. Bak hierin de bosui, knoflook en spekblokjes.
  • 4 Schep de Chinese kool, nasikruiden, kerriepoeder en ketjap erdoorheen en roerbak nog 5 minuten.
  • 5 Stamp de gare aardappelen fijn tot puree en schep het koolmengsel er doorheen.

bereidingstip

Bestrooi de stamppot eens met gefrituurde uitjes (potje).

wijnadvies

Oer-Hollands met een knipoog naar de Maleise keuken? Daar hoort een mooie, rijpe Berg Schaduw sauvignon blanc uit Zuid-Afrika bij, of het rosé pinotage broertje!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip