4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Chinese miesoep met garnalen en rosbief

Chinese miesoep met garnalen en rosbief

ingrediënten


20 min
4 personen
ketjap

dit product is niet beschikbaar

sambal

dit product is niet beschikbaar

150 gram rosbief (vleeswaren)

dit product is niet beschikbaar

150 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 blikje bamboescheuten
1 pak eiermie

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

1 pot runderbouillon

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Leng de bouillon aan met 2 potten water en breng aan de kook.
  • 2 Schaaf de winterwortel met een kaasschaaf in plakken en snijd deze vervolgens in dunne linten.
  • 3 Voeg de wortel met de mie toe aan de bouillon en laat op een lage stand circa 3 minuten koken.
  • 4 Roer de mie los met een vork. Snijd de bamboescheuten in dunne reepjes en voeg samen met de bosui en garnalen toe aan de bouillon.
  • 5 Snijd de rosbief in repen en voeg deze vlak voor het serveren toe aan de soep.
  • 6 Schep de soep in kommen en breng op smaak met sambal en ketjap.
  • 7 Lekker met kroepoek.

wijnadvies

Riesling van Arthur Metz of Lizard.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 365 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 27 gram