voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Chinese miesoep met garnalen en rosbief

Chinese miesoep met garnalen en rosbief

ingredi├źnten

1 pot runderbouillon

1 winterwortel

1 pak eiermie

1 blikje bamboescheuten

4 lente-/bosuitjes

150 gram garnalen

150 gram rosbief (vleeswaren)

sambal

ketjap


  • 1 Leng de bouillon aan met 2 potten water en breng aan de kook.
  • 2 Schaaf de winterwortel met een kaasschaaf in plakken en snijd deze vervolgens in dunne linten.
  • 3 Voeg de wortel met de mie toe aan de bouillon en laat op een lage stand circa 3 minuten koken.
  • 4 Roer de mie los met een vork. Snijd de bamboescheuten in dunne reepjes en voeg samen met de bosui en garnalen toe aan de bouillon.
  • 5 Snijd de rosbief in repen en voeg deze vlak voor het serveren toe aan de soep.
  • 6 Schep de soep in kommen en breng op smaak met sambal en ketjap.
  • 7 Lekker met kroepoek.

wijnadvies

Riesling van Arthur Metz of Lizard.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 365 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 27 gram