- 1 Verhit de olie en bak hierin de knoflook, gember en rode peper circa 3 minuten op middelhoge stand. Voeg de bosui, riblappen en koekkruiden toe en bak het vlees 3 minuten aan beide kanten.
- 2 Voeg de suiker, sojasaus en bouillon toe en roer goed. Stoof afgedekt circa 2 uur op een lage stand.
- 3 Meng de maizena met 2 eetlepels koud water, voeg toe aan de stoof en laat zonder deksel nog circa 5 minuten binden. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan goudbruin.
- 4 Serveer de Chinese stoof met de pompoen-kokospuree (zie tiprecept). Bestrooi met het sesamzaad, nog wat bosui en garneer met limoen.
bereidingstip
Pompoen-kokospuree: schil 1,5 kilo flespompoen en snijd in blokjes. Kook afgedekt in circa 20 minuten gaar in 400-500 ml kokosmelk met 2 eetlepels sesamolie. Voeg het sap van 1 limoen toe, giet eventueel iets van het vocht af en stamp tot een gladde puree.. Maak hem vega! Vervang voor een vegetarische stoof het vlees door 500 gram aubergine, in niet te kleine blokjes. Voeg deze op hetzelfde moment als het vlees toe en gebruik groente- of paddenstoelenbouillon.
wijnadvies
Proef de specerijen uit dit recept terug in Mon Clocher Côtes du Rhône.