4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Chinese tofu met pruimensaus

Chinese tofu met pruimensaus

ingrediënten


45 min
4 personen
1 handje koriander

dit product is niet beschikbaar

300 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

400 gram tofu

dit product is niet beschikbaar

300 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse gember
1 steranijs

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

5 pruimen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Halveer de pruimen en verwijder de pit. Kook de pruimen circa 20 minuten op een lage stand met de honing, 100 ml water, de steranijs, gember, sojasaus en limoensap, tot de pruimen helemaal gaar en zacht zijn.
  • 2 Verwijder de steranijs en pureer de saus. Kook eventueel nog een beetje in op een lage stand zodat de saus wat dikker wordt. Zeef de saus.
  • 3 Kook de rijst. Meng de tofu met de maizena.
  • 4 Verhit de olie en roerbak hierin de tofu in circa 10 minuten aan alle kanten goudbruin en krokant. Doe dit eventueel in twee porties. Neem de tofu uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 5 Roerbak de broccoli in circa 8 minuten beetgaar in het bakvet. Verdeel de rijst en broccoli over borden.
  • 6 Schep de tofu erop en bestrooi met de koriander. Serveer met de pruimensaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 530 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté