- 1 Verwarm de rundvleesbouillon met de tomatenblokjes en het vocht.
- 2 Voeg de komkommer en de bosui toe en kook zachtjes 3 minuten.
- 3 Meng de gembersiroop er vlak voor het serveren door. Lekker met naanbrood of stokbrood.
bereidingstip
Voeg eens fijne eiermie bij de soep. Vervang tomatenblokjes door gepelde tomaten, in stukjes gesneden.. <h4>Zo maak je Chinese tomatensoep zoeter</h4> Chinese tomatensoep staat bekend om zijn kenmerkende zoet-zure smaak. Wil je ‘m wat zoeter maken? Voeg dan een beetje suiker of honing toe. Begin met een theelepel en proef tussendoor. Ook een scheutje zoete ketjap (ketjap manis) of ananassap kan zorgen voor extra zoetigheid, zonder dat de soep te zwaar wordt. . <h4>Wat is het verschil tussen tomatensoep en Chinese tomatensoep?</h4> Gewone tomatensoep is vaak puur op basis van tomaat, bouillon en soms room of kruiden. Chinese tomatensoep is een stuk zoeter en heeft vaak een oosterse twist dankzij ingrediënten als ketjap, gember of een beetje azijn. Ook de structuur is anders: Chinese tomatensoep is vaak iets dunner, met stukjes kip en soms vermicelli of ei. . <h4>Welke groenten gebruik je in Chinese tomatensoep?</h4> De basis is natuurlijk tomaat, maar je kunt gerust extra groenten toevoegen. Denk aan ui, prei, wortel of taugé. Ook kool of paprika past goed, afhankelijk van je voorkeur. Snijd de groenten fijn en laat ze zachtjes meekoken voor een rijke, gevulde soep.