4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Chinese tomatensoep met tofu

Chinese tomatensoep met tofu

ingrediënten


20 min
4 personen
bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram tofu

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

2 blikken gepelde tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

blender

  • 1 Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de ui glazig. Voeg de knoflook en gember toe en bak 2 minuten op middelhoge stand. Voeg de tomaten en bouillon toe. Kook circa 10 minuten.
  • 2 Pureer de soep. Voeg de suiker, sojasaus en azijn toe en kook op een lage stand. Verhit intussen de rest van de olie en bak hierin de tofu aan alle kanten goudbruin.
  • 3 Verdeel de soep over kommen. Garneer met de tofu, bosui en koriander.

bereidingstip

Garneer de soep met reepjes omelet of gerookte kipfilet in plaats van tofu.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté