4 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht
recepten Chips met kruidenzout

Chips met kruidenzout

ingrediënten


25 min
4 personen
frituurolie
mayonaise
1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden
1 eetlepel verse rozemarijn
1 citroen
1 kilogram vastkokende aardappel

benodigdheden

keukenschaaf

vijzel

2 theedoeken

schuimspaan

keukenpapier

  • 1 Schaaf de aardappels in zeer dunne plakjes van 1-2 mm. Leg ze in een vergiet en spoel er koud water over tot het water helder is. Zet de aardappelplakjes apart in koud water.
  • 2 Meng citroenrasp met rozemarijn en (zee) zout en wrijf dit fijn, eventueel in een vijzel.
  • 3 Verhit het frituurvet tot 170°C. Meng citroensap naar smaak door mayonaise. Giet de aardappelschijfjes af en droog ze goed tussen 2 theedoeken.
  • 4 Frituur eerst 1 schijfje in het frituurvet. Het vet is heet genoeg als er bruisende belletjes ontstaan. Schep met een schuimspaan of frituurschep niet te veel aardappelschijfjes tegelijk in het vet en haal de frituurschep erdoor zodat de schijfjes niet aan elkaar plakken.
  • 5 Frituur de chips goudbruin. Schep ze op keukenpapier en bestrooi met het kruidenzout. Serveer met citroenmayonaise.

bereidingstip

Je kunt de aardappels ook met schil bereiden. Boen ze dan eerst goed schoon.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 4 gram
recalls Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, Mix voor Nasi & Bami Goreng en Mix voor Saté, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier