4 personen
eenvoudig
25 min.
tussendoortje, nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Choco-amandelfondue

Choco-amandelfondue

ingrediënten


25 min
4 personen
4 marshmallows

dit product is niet beschikbaar

4 spekjes

dit product is niet beschikbaar

4 poffertjes

dit product is niet beschikbaar

4 koekjes

dit product is niet beschikbaar

2 (Luikse) wafels

dit product is niet beschikbaar

2 cupcakes

dit product is niet beschikbaar

4 slagroomsoesjes

dit product is niet beschikbaar

1 peer

dit product is niet beschikbaar

1 banaan

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels amandellikeur
125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

350 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

fonduepan

4 fonduevorken

4 lange spiesen

  • 1 Verwarm de chocolade en slagroom in een hittebestendige kom boven een pan met zacht kokend water, zodat de kom het water niet raakt (au bain-marie). Roer tot het mengsel glad is. Roer naar wens de likeur erdoor.
  • 2 Houd de chocoladesaus warm in een fonduepan op een rechaud. Serveer de ingrediënten om te dippen erbij.

bereidingstip

Geef de chocoladefondue extra smaak en voeg wat gemalen kardemom, nootmuskaat, kaneel of sinaasappelrasp toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 6 gram