6 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Choco-marshmallowtaart

Choco-marshmallowtaart

ingrediënten


25 min
6 personen
75 gram melkchocolade

dit product is niet beschikbaar

75 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels room

dit product is niet beschikbaar

275 gram marshmallows

dit product is niet beschikbaar

250 gram gemberkoeken

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

taartvorm

  • 1 Meng de gesmolten boter met de koekkruimels. Druk dit mengsel met de achterkant van een vochtige lepel uit in de taartvorm en maak een opstaande rand. Zet in de koelkast.
  • 2 Smelt intussen de marshmallows met de room au bain­-marie. Roer af en toe door. Schep al roerend de witte chocolade door de marshmallows totdat deze gesmolten is. Giet het mengsel in een ruime kom en zet in de koelkast tot het mengsel begint te stollen.
  • 3 Spatel dan de slagroom luchtig erdoor. Verdeel deze vulling over de koekbodem, strijk glad met een vochtige lepel en laat de taart opstijven in de koelkast.
  • 4 Schaaf de overige chocolade en garneer de taart ermee.

bereidingstip

Vervang de gemberkoekjes in dit recept door kokosbiscuitjes, kandij­koekjes of speculaasjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 855 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 32 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 8 gram