gemiddeld
30 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Choco-pretzels

Choco-pretzels

ingrediënten


30 min
50 gram melkchocolade

dit product is niet beschikbaar

50 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

zeezout

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

400 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Kneed het deeg nogmaals door en verdeel het in 24 stukjes. Rol uit tot rolletjes en draai deze in kleine pretzelvormpjes.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180ºC. Breng een ruime pan water aan de kook met 1 theelepel bakpoeder en 150 gram suiker. Roer goed door en zet de warmtebron lager zodra het water kookt.
  • 3 Leg de pretzels voorzichtig in kleine porties in de pan en kook ze circa 2 minuten aan beide kanten. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken.
  • 4 Leg ze vervolgens op de bakplaat en bestrijk met de eidooier. Bestrooi met zeezout en bak in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de pretzels afkoelen.
  • 5 Smelt de witte en melkchocolade au bain-marie. Doop de pretzels voor de helft in de witte en bruine chocolade en laat afkoelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 110 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 3 gram