voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
eenvoudig
10 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Chococake in een mok

Chococake in een mok

ingrediënten

4 eetlepels zelfrijzend bakmeel

2 eetlepels cacaopoeder

3 eetlepels suiker

1 ei

3 eetlepels melk

3 eetlepels arachideolie

2 eetlepels hagelslag


benodigdheden

1 ovenvast kopje

satéprikker

  • 1 Meng het bakmeel met de cacao en suiker in de mok.
  • 2 Voeg het ei, de melk en de olie toe en roer goed door met een vork.
  • 3 Roer de hagelslag erdoor. De mok mag tot maximaal 3/4 gevuld zijn.
  • 4 Zet de mok met het beslag 2-3 minuten in de magnetron op 900 Watt.
  • 5 Haal de mok eruit en laat 30 seconden nagaren.
  • 6 Controleer de gaarheid met een satéprikker, deze moet er droog uitkomen.
  • 7 Eet de cake direct uit de mok of stort deze.

bereidingstip

Vervang de hagelslag door gehakte pure chocolade of 1 eetlepel chocoladestukjes en 1 eetlepel gehakte amandelen.. Roer in plaats van hagelslag stukjes aardbei door het beslag.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 14 gram