eenvoudig
10 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Chococake in een mok

Chococake in een mok

ingrediënten


10 min
2 eetlepels hagelslag
3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

1 ovenvast kopje

satéprikker

  • 1 Meng het bakmeel met de cacao en suiker in de mok.
  • 2 Voeg het ei, de melk en de olie toe en roer goed door met een vork.
  • 3 Roer de hagelslag erdoor. De mok mag tot maximaal 3/4 gevuld zijn.
  • 4 Zet de mok met het beslag 2-3 minuten in de magnetron op 900 Watt.
  • 5 Haal de mok eruit en laat 30 seconden nagaren.
  • 6 Controleer de gaarheid met een satéprikker, deze moet er droog uitkomen.
  • 7 Eet de cake direct uit de mok of stort deze.

bereidingstip

Vervang de hagelslag door gehakte pure chocolade of 1 eetlepel chocoladestukjes en 1 eetlepel gehakte amandelen.. Roer in plaats van hagelslag stukjes aardbei door het beslag.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté