8 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Chocolade-amandeltaart met sinaasappelglazuur

Chocolade-amandeltaart met sinaasappelglazuur

ingrediënten


15 min
8 personen
50 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sinaasappelmarmelade
75 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

150 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

eetlepel sinaasappelrasp
1 theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

theelepel kruidnagelpoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

150 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram extra pure chocolade

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier. Smelt de helft van de chocolade au bain-marie. Klop 125 gram boter met 125 gram suiker, de kaneel, kruidnagelpoeder, vanille-aroma, sinaasappelrasp en een snuf peper met een mixer tot een lichte en luchtige crème.
  • 2 Klop één voor één de eieren erdoor en daarna de melk en de gesmolten chocolade. Spatel de gemalen amandelen en het zelfrijzend bakmeel erdoor. Schep dit beslag in de vorm en bak de taart 30-35 minuten in de oven. Laat de taart afkoelen en verwijder de vorm.
  • 3 Smelt voor het glazuur de rest van de chocolade met de overige suiker, boter en 2 eetlepels water op een lage stand. Verwarm de marmelade met 1 eetlepel water zonder te koken. Strijk dit mengsel dun over de taart. Verdeel het chocolademengsel erover en laat dit aflopen over de rand. Garneer met de gehakte amandelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté