4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht
home recepten Chocolade-amaretto semifreddo

Chocolade-amaretto semifreddo

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels amaretto
4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels room

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

150 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 plastic bekers

  • 1 Laat de chocolade in de melk au bain-marie al roerend smelten tot een glad geheel.
  • 2 Klop intussen de slagroom stijf met de suiker en zet in de koelkast.
  • 3 Neem de gesmolten chocolade van de warmtebron en klop er één voor één de eidooiers en de amaretto door met een garde.
  • 4 Klop de eiwitten met een snufje zout stijf in een brandschone kom.
  • 5 Spatel eerst de slagroom en daarna voorzichtig de eiwitten door de chocolade.
  • 6 Schep de mousse in plastic bekers, zet deze in een schaal in de diepvries en laat minimaal 2 uur bevriezen.
  • 7 Zet de bekers voor het serveren heel kort in een laagje heet water en stort de semifreddo op bordjes. Bestuif met wat cacaopoeder.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 11 gram