6 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Chocolade ‘bom’

Chocolade ‘bom’

ingredi├źnten


30 min
6 personen
200 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

200 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

1 potje frambozenjam

dit product is niet beschikbaar

4 chocolademuffins

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter chocolade-ijs

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bolle glazen schaal

vershoudfolie

  • 1 Laat het ijs in de koelkast iets zachter worden. Bekleed ondertussen de schaal met een groot stuk vershoudfolie en laat het aan de zijkanten overhangen.
  • 2 Snijd de muffins in dunne plakjes van circa 1 cm en bekleed hier de schaal mee. Bestrijk de cakelaag met de frambozenjam en schep het ijs hier bovenop. Strijk het ijs goed aan en snijd de rand cake bij.
  • 3 Bekleed de bovenkant van het ijs met de restjes cake en dek de schaal af met het overhangende folie. Zet de ijstaart minimaal 2 uur in de diepvries om op te stijven.
  • 4 Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron en roer goed glad tot de chocolade weer afgekoeld is tot lauwwarm.
  • 5 Stort de ijstaart op een platte schaal en trek het folie eraf. Giet de chocolade erover en snijd de taart in punten. Lekker met lobbig geklopte slagroom.

bereidingstip

Een uitgedroogde taart wil je niet. Dek de taart daarom na het maken strak af met vershoudfolie. . Wil je na het diner een overgebleven stuk taart wederom invriezen? Wikkel de (stukken) taart dan eerst strak in folie en doe de stukken vervolgens in een dikke plastic zak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 7 gram
recalls | bekijk ze hier!