4 personen
gemiddeld
25 min.
tussendoortje, bijgerecht
home recepten Chocolade borstplaat

Chocolade borstplaat

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

100 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

40 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grote borstplaatvorm

klein borstplaatvormpje

  • 1 Smeer de binnenkant van de vorm of de vormpjes dun in met boter. Leg de vorm(en) op een vel bakpapier.
  • 2 Zeef het poedersuiker, zodat alle klontjes verdwenen zijn.
  • 3 Verwarm de melk in een steelpan op een vrij lage stand. Roer de basterdsuiker er met een houten lepel door. Laat dit mengsel 1 minuut zachtjes koken.
  • 4 Haal de pan van de hittebron en roer snel de poedersuiker en de cacaopoeder erdoor.
  • 5 Schenk dit mengsel in de vorm of vormpjes. Laat de borstplaat afkoelen en hard worden.

bereidingstip

Het borstplaatmengsel kan ook op een platte schaal worden gestort en na afkoelen in stukken worden gebroken.. Vervang voor het maken van borstplaat met koffiesmaak de cacaopoeder door oploskoffie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 1 gram