gemiddeld
30 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Chocolade-brokkenpootjes

Chocolade-brokkenpootjes

ingrediënten


30 min
50 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

4 witte schuimkransjes
50 gram speculaasjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram kruidnoten
50 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

  • 1 Rooster de amandelen in een droge, hete koeken­pan goudbruin. Hak de amandelen, kruidnoten en schuimpjes in grove brokjes.
  • 2 Smelt de witte chocolade au bain-­marie. Neem de kom van de pan als bijna alle klontjes verdwenen zijn en roer glad. Laat dit al roerend een beetje afkoelen.
  • 3 Schep alle brokjes door de gesmolten witte chocolade. Maak met behulp van 2 eetlepels 8 langwerpige hoopjes op bakpapier en laat circa 2 uur opstijven in de koelkast.
  • 4 Smelt de pure chocolade au bain-­marie en doop beide uiteinden van de brokkenpootjes erin. Leg terug op het bakpapier en laat weer 1 uur opstijven in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 185 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 3 gram