4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Chocolade crumble-taartjes met frambozen

Chocolade crumble-taartjes met frambozen

ingrediënten


20 min
4 personen
grof zeezout

dit product is niet beschikbaar

munt
50 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

400 gram diepvriesframbozen

dit product is niet beschikbaar

400 gram verse frambozen

dit product is niet beschikbaar

2 appels

dit product is niet beschikbaar

200 gram roomijs
70 gram gezouten boter

dit product is niet beschikbaar

50 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

70 gram rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

70 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

50 gram amandelmeel

dit product is niet beschikbaar

50 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons ovenschaaltjes

1 grote ovenschaal

  • 1 Meng het bakmeel, amandelmeel, de cacao, suiker en chocolade door elkaar en wrijf de blokjes boter er met koele vingertoppen doorheen tot een kruimelig mengsel.
  • 2 Neem het roomijs uit de diepvries. Verwarm de oven voor op 180ºC. Verdeel de appelblokjes over de schaaltjes. Pureer 2 eetlepels frambozen en verdeel de rest over de schaaltjes. Verdeel het kruimeldeeg over het fruit en bak in het midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin.
  • 3 Schep intussen de gepureerde frambozen door het ijs en zet terug in de diepvries. Neem de crumbles uit de oven en laat afkoelen tot lauwwarm. Serveer met een royale bol ijs en garneer met munt en frambozen. Bestrooi naar smaak met een snuf grof zeezout.

wijnadvies

Schenk bij dit recept een Sea Lord Ruby port als je van stevig houdt of ga voor de contrasterende frisheid van een prosecco.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 8 gram