gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Chocolade cupcakes met sinaasappeltopping

Chocolade cupcakes met sinaasappeltopping

ingrediënten


25 min
1 eetlepel sinaasappellikeur
250 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

30 gram boter

dit product is niet beschikbaar

125 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sinaasappelrasp
theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram donkerbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

30 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

50 gram cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

100 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

12 muffinbakvormpjes

muffinbakblik

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het bakmeel met cacaopoeder, bakpoeder en een snufje zout en houd apart.
  • 2 Mix de boter, basterdsuiker en suiker tot een luchtig mengsel. Voeg het ei, de vanilleessence en de helft van de sinaasappelrasp toe en mix kort.
  • 3 Voeg al kloppend op een lage snelheid in gedeelten het bloemmengsel en kleine scheutjes melk toe.
  • 4 Vul de vormpjes tot ⅔ met beslag en bak de cupcakes in 15-17 minuten gaar in het midden van de oven. Laat afkoelen.
  • 5 Mix intussen voor de topping de roomkaas en boter luchtig en voeg de cacao, poedersuiker, sinaasappellikeur en de rest van de sinaasappelrasp toe. Voeg eventueel naar smaak wat extra likeur toe. Verdeel de sinaasappeltopping over de cupcakes.

bereidingstip

Gebruik wat extra sinaasappelrasp om te garneren.. Liever zonder alcohol? Vervang de sinaasappellikeur door sinaasappelsap.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 265 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 4 gram