online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Chocolade cupcakes met sinaasappeltopping

Chocolade cupcakes met sinaasappeltopping

ingrediënten

100 gram zelfrijzend bakmeel

100 gram bloem

50 gram cacaopoeder

1 theelepel bakpoeder

30 gram boter

50 gram donkerbruine basterdsuiker

100 gram suiker

1 ei

theelepel vanille-essence

1 eetlepel sinaasappelrasp

125 milliliter melk

125 gram roomkaas

30 gram boter

1 eetlepel cacaopoeder

250 gram poedersuiker

1 eetlepel sinaasappellikeur


benodigdheden

12 muffinbakvormpjes

muffinbakblik

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het bakmeel met cacaopoeder, bakpoeder en een snufje zout en houd apart.
  • 2 Mix de boter, basterdsuiker en suiker tot een luchtig mengsel. Voeg het ei, de vanilleessence en de helft van de sinaasappelrasp toe en mix kort.
  • 3 Voeg al kloppend op een lage snelheid in gedeelten het bloemmengsel en kleine scheutjes melk toe.
  • 4 Vul de vormpjes tot ⅔ met beslag en bak de cupcakes in 15-17 minuten gaar in het midden van de oven. Laat afkoelen.
  • 5 Mix intussen voor de topping de roomkaas en boter luchtig en voeg de cacao, poedersuiker, sinaasappellikeur en de rest van de sinaasappelrasp toe. Voeg eventueel naar smaak wat extra likeur toe. Verdeel de sinaasappeltopping over de cupcakes.

bereidingstip

Gebruik wat extra sinaasappelrasp om te garneren.. Liever zonder alcohol? Vervang de sinaasappellikeur door sinaasappelsap.


voedingswaarde

energie 265 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 4 gram