8 personen
uitdagend
40 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Chocolade-fudgetaart

Chocolade-fudgetaart

ingrediënten


40 min
8 personen
8 eetlepels room

dit product is niet beschikbaar

200 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

200 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

40 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

60 gram cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

250 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 springvormen

satéprikker

  • 1 Verwarm voor het glazuur de chocolade au bain-marie. Klop de boter en poedersuiker erdoor tot een gladde saus. Klop als laatste de room door het glazuur tot deze mooi glad is. Verwarm het glazuur eventueel weer als deze te dik is.
  • 2 Zet een schaaltje omgekeerd op een bakplaat. Neem de taart uit de koelkast en zet deze op het schaaltje. Giet het glazuur gelijkmatig over de taart en laat overtollig glazuur op de bakplaat druipen. Laat 10 minuten staan en strijk dan aan de onderkant van de taart de druppels weg.
  • 3 Zet de taart op een schaal en garneer eventueel met een suikerwerk van karamel erbovenop ().

bereidingstip

Zorg dat de taart goed koud is voordat je het glazuur erover giet zodat het glazuur mooi kan stollen.. Zorg dat eventuele decoraties altijd klaarliggen voordat de taart wordt geglazuurd. Als het glazuur nog een klein beetje zacht is, blijft de decoratie er beter op staan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 655 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 99 gram
eiwit 9 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst