4 personen
gemiddeld
25 min.
tussendoortje, nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Chocolade-ijs met pecankaramel en frambozen

Chocolade-ijs met pecankaramel en frambozen

ingredi├źnten


25 min
4 personen
150 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter chocolade-ijs

dit product is niet beschikbaar

50 gram pecannoten
100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm voor de karamel de suiker met 2 eetlepels water en een snufje zout in een (steel)pan met dikke bodem. Laat rustig goudbruin worden, zonder te roeren. Draai de pan af en toe voorzichtig heen en weer.
  • 2 Verwarm in een tweede pan de boter met de slagroom. Giet de warme room voorzichtig bij de gekaramelliseerde suiker en roer met een houten spatel tot een gladde karamel. Voeg de pecannoten toe en laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 3 Schep bollen van het chocolade-ijs en verdeel over 4 bakjes. Schenk de lauwwarme pecankaramel erover en garneer met de frambozen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
recalls Lay's Oven baked naturel, Pindasaus, Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier