4 personen
gemiddeld
40 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Chocolade-ijs met rode peper en kersen

Chocolade-ijs met rode peper en kersen

ingrediënten


40 min
4 personen
1 eetlepel gemberbolletje op siroop

dit product is niet beschikbaar

100 gram kersen

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter chocolade-ijs

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels cognac
75 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

3 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

250 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

50 gram pecannoten

benodigdheden

4 timbaaltjes

  • 1 Rooster de pecannoten in een droge, hete koekenpan. Hak de helft van de noten grof.
  • 2 Smelt 150 gram chocolade au bain-marie.
  • 3 Snijd 1 rode peper zonder zaadjes in kleine stukjes. Halveer de andere pepers in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
  • 4 Meng de gehakte peper, geraspte gember, slagroom en cognac door de gesmolten chocolade.
  • 5 Spoel de vormpjes om met koud water, giet het chocolademengsel erin en zet ze in de diepvries.
  • 6 Laat het chocolade-ijs iets zachter worden en schep de kersen, gembersnippers en gehakte pecannoten erdoor.
  • 7 Vul de vormpjes uit de diepvries op met dit mengsel. Zet terug in de diepvries om op te stijven.
  • 8 Smelt de rest van de chocolade, doop de halve rode pepers erin en laat even drogen.
  • 9 Dompel de vormpjes enkele tellen in heet water en stort het ijs op bordjes.
  • 10 Garneer met de rest van de noten en de chocoladepepers.

bereidingstip

Vervang het chocolade-ijs door stracciatella- of kaneelijs.. Neem amandelen of hazelnoten in plaats van pecannoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 830 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté