8 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Chocolade-kwarktaart met chocoladedrip

Chocolade-kwarktaart met chocoladedrip

ingrediënten


25 min
8 personen
gekonfijte sinaasappelsnippers
125 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels slagroom

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

175 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

500 gram kwark

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels amandellikeur
3 eetlepels sinaasappellikeur
8 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

150 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sinaasappelmarmelade
175 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

175 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 150ºC. Klop de boter met de basterdsuiker en marmelade tot een luchtige crème. Klop één voor één de eieren erdoor. Spatel het bakmeel en de cacao erdoor.
  • 2 Schep het beslag in de ingevette vorm en bak in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar. Laat de bodem 5 minuten afkoelen in de vorm en steek dan de rand los, verwijder deze en laat de bodem verder afkoelen.
  • 3 Week intussen de gelatine 3-4 minuten in koud water. Verwarm 2 eetlepels likeur en los hierin de uitgeknepen gelatine op. Roer dit door de kwark en spatel de stijfgeklopte slagroom erdoor.
  • 4 Snijd de taartbodem horizontaal in 3 lagen. Bestrijk 2 lagen met het kwarkmengsel. Verwarm voor de chocoladedrip de witte chocolade met de boter au-bain marie. Roer de slagroom en de overige likeur erdoor en klop de poedersuiker in delen erdoor. De drip moet dik en vloeibaar zijn. Giet over de taart en laat aflopen. Garneer eventueel met sinaasappelsnippers.

bereidingstip

Vervang de likeur in dit recept door sinaasappelsap.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 825 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 33 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 16 gram