gemiddeld
25 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Chocolade-meringues met koffiecrème

Chocolade-meringues met koffiecrème

ingrediënten


25 min
1 theelepel koffie

dit product is niet beschikbaar

100 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel azijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

150 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

2 bakplaten met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 140ºC.
  • 2 Veeg een mengkom en de gardes van een mixer schoon en vetvrij met een stukje keukenpapier met citroensap.
  • 3 Klop de eiwitten tot ze net stijf worden. Voeg tijdens het kloppen steeds 2 eetlepels suiker toe en klop goed door.
  • 4 Ga door tot alle suiker is verwerkt en het eiwitschuim dik en glanzend is.
  • 5 Schep 3/4 van de cacao en de azijn erdoor en roer circa 5 keer met een lepel door het mengsel zodat het schuim een gemarmerd effect krijgt.
  • 6 Verdeel volle eetlepels met meringueschuim over de bakplaten en bak circa 1 uur in de oven.
  • 7 Schakel de oven daarna uit en laat de meringues in de oven helemaal afkoelen.
  • 8 Klop intussen de boter luchtig. Schep de poedersuiker erdoor en meng tot een luchtige botercrème.
  • 9 Meng 1 theelepel cacao met de koffie en 1 theelepel gekookt water en roer het koffiemengsel door de botercrème.
  • 10 Plak voor elk gebakje 2 meringues met de platte kant tegen elkaar met een lepel koffiecrème.
  • 11 Leg op een schaal en bestuif met de rest van de cacao.

bereidingstip

Gebruik een theezeefje om de meringues gelijkmatig met cacao te bestuiven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 150 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 1 gram