4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Chocolade ‘mousse’

Chocolade ‘mousse’

ingrediënten


15 min
4 personen
2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

2 potten kikkererwten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Giet de kikkererwten af en meet 150 ml van het kookvocht (aquafaba) af. De erwten zelf gebruik je niet. Smelt de chocolade au bain-marie.
  • 2 Klop de aquafaba met een mixer in een vetvrije kom op de hoogste stand. Klop in gedeelten 2 eetlepels suiker of honing erdoor en mix 8-10 minuten tot er stevige pieken ontstaan. Meng de afgekoelde gesmolten chocolade erdoor.
  • 3 Schep in glazen en laat 1 uur opstijven in de koelkast tot een stevige mousse.

bereidingstip

Gebruik de uitgelekte kikkererwten in een ander recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté