gemiddeld
30 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Chocolade-oliebollen met cranberry’s en noten

Chocolade-oliebollen met cranberry’s en noten

ingrediënten


30 min
1 eetlepel poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

frituurolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter bier

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels cacaopoeder
1 eetlepel cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

1 pak oliebollenmix
2 eetlepels rode bessensap
2 eetlepels bessenlikeur

dit product is niet beschikbaar

125 gram gedroogde cranberry's

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ijsbolschep

keukenpapier

  • 1 Verhit de frituurolie tot 180ºC. Doop de ijsbolknijper of 2 eetlepels in de hete olie, schep uit het beslag een bol en laat deze voorzichtig in de olie glijden.
  • 2 Bak zo maximaal 4-5 oliebollen tegelijk goudbruin en gaar. Keer ze halverwege om.
  • 3 Schep de oliebollen uit de pan en laat uitlekken in een vergiet met keukenpapier. Meng 2 theelepels cacao met de poedersuiker en bestrooi de oliebollen voor het serveren ermee.

bereidingstip

Voeg 50 gram gehakte pure chocolade toe aan het beslag. . Vervang de amandelen in dit recept door walnoten of hazelnoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 180 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 3 gram
recalls Lay's Oven baked naturel, Pindasaus, Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier