8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Chocolade-paasrol

Chocolade-paasrol

ingrediënten


20 min
8 personen
50 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

50 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

1 handje chocolade paaseitje
125 gram hazelnootpasta

dit product is niet beschikbaar

250 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

1 zakje slagroomversteviger

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

30 gram boter

dit product is niet beschikbaar

435 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

175 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

mixer

bakplaat met bakpapier

schone theedoek

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Mix de eieren en 150 gram van de suiker circa 5 minuten in een kom, tot ze luchtig zijn en in volume zijn verdriedubbeld.
  • 2 Verwarm 60 ml slagroom met de boter en het vanille-aroma tot de boter is gesmolten. Giet het warme roommengsel in één keer bij het eimengsel en spatel erdoor. Zeef de bloem, cacao en 1⁄2 theelepel zout boven het beslag en spatel tot een egaal beslag.
  • 3 Schenk het beslag op de bakplaat en spreid uit tot een vierkant van 30x30 cm. Bak de cake 12-15 minuten in de oven. Laat 5 minuten afkoelen. Keer de bakplaat dan om op een schone theedoek en verwijder het bakpapier als de cake nog warm is. Laat daarna helemaal afkoelen.
  • 4 Klop intussen 250 ml slagroom stijf met de rest van de suiker en slagroomversteviger. Bestrijk de cake met deze slagroom en rol voorzichtig op met behulp van de theedoek. Leg de cake op een schaal.
  • 5 Mix 125 ml slagroom met de mascarpone en chocolade-hazelnootpasta tot een stevige crème. Bestrijk hiermee de buitenkant van de cakerol.
  • 6 Versier de cakerol met paaseitjes en rasp met een dunschiller krullen erover van de pure en witte chocolade. Laat de cakerol nog 1 uur opstijven in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 9 gram