8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Chocolade-port-roomijs met kruidige crème fraîche

Chocolade-port-roomijs met kruidige crème fraîche

ingrediënten


20 min
8 personen
theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter port

dit product is niet beschikbaar

200 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

3 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter room

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ijsmachine

  • 1 Verwarm de room met de melk en suiker en breng het mengsel aan de kook. Neem de pan van de warmtebron en laat 2 minuten afkoelen.
  • 2 Klop de eidooiers los en giet langzaam al roerend het roommengsel erbij. Giet het mengsel terug in de pan en verwarm al roerend 8-15 minuten op een lage stand, tot de custard iets dikker is geworden.
  • 3 Giet het roommengsel door een zeef op de chocolade en roer goed door tot alle chocolade is gesmolten. Giet het mengsel in een kom en zet minimaal 3 uur (of een nacht van tevoren) in de koelkast.
  • 4 Voeg de port toe aan het koude mengsel en giet het mengsel in een ijsmachine. Of giet in een diepvriesbak, zet in de diepvries en pureer het mengsel vervolgens elke 2 uur. Zet steeds weer in de diepvries tot de gewenste structuur is bereikt.
  • 5 Meng de crème fraîche met de vanillesuiker, een snufje cayennepeper en kaneel. Bewaar in de koelkast.
  • 6 Schep steeds 2 bolletjes van het ijs in een coupe of glas en lepel de crème fraîche ernaast. Serveer het ijs direct.

bereidingstip

Het ijs blijft goed schepbaar in de diepvries, het is dus niet nodig om het ijs eerst zachter te laten worden.. Eten er kinderen mee? Neem voor hen dan kant-en-klaar chocolade- of kaneelijs en serveer met de crème fraîche, zonder cayennepeper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 5 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip