gemiddeld
25 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht
recepten Chocolade-slagroomtruffels

Chocolade-slagroomtruffels

ingrediënten


25 min
50 gram cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

80 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

spuitzak

bakpapier

  • 1 Klop de boter met een elektrische mixer zacht en luchtig. Voeg de poedersuiker en room in delen toe en klop op een hoge stand tot alles goed gemengd, romig en luchtig is.
  • 2 Schep in een spuitzak en spuit bergjes op een met bakpapier beklede plaat of bord. Zet in de diepvries om volledig op te stijven.
  • 3 Smelt driekwart van de chocolade au bain-marie. Neem de kom van de warmtebron en roer de overige chocolade erdoor. Roer tot alle chocolade is gesmolten en het mengsel glad is.
  • 4 Doop de bevroren truffels met een vork in de chocolade en wentel ze daarna door het cacaopoeder, zodat ze volledig bedekt zijn. Leg terug op het bord. Herhaal met alle truffels en klop het overtollige cacaopoeder eraf.

bereidingstip

Voeg een smaakje aan deze slagroomtruffels toe door ½ theelepel rum- of amandelaroma toe te voegen aan de slagroomvulling.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 190 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 2 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst