6 personen
gemiddeld
90 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Chocolade stapeltaart met bessen en bramen

Chocolade stapeltaart met bessen en bramen

ingrediënten


90 min
6 personen
100 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

100 gram bramen

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

250 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

300 gram bosvruchten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels cacaopoeder
2 keer basisrecept meringue

benodigdheden

2 bakplaten met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 100ºC.
  • 2 Spatel 1,5 eetlepel cacaopoeder door de meringue.
  • 3 Teken 3 cirkels van circa 25 cm Ø op het bakpapier. Strijk de meringue uit over de cirkels tot 3 platte schijven van circa 2,5 cm dik. Bestrooi ze met cacaopoeder.
  • 4 Bak ze circa 1 uur in de oven tot ze droog zijn en goed loslaten van het bakpapier.
  • 5 Doe dit eventueel een dag van tevoren en bewaar ze in een goed afgesloten trommel.
  • 6 Verwarm de bosvruchten met de honing en een klein scheutje water. Kook zachtjes 4-5 minuten, pureer en laat afkoelen.
  • 7 Klop de slagroom met de basterdsuiker lobbig.
  • 8 Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Meng de kookroom erdoor tot een crème.
  • 9 Leg 1 meringueplak op een schaal. Bestrijk met de helft van de chocoladecrème.
  • 10 Verdeel daarover de helft van de bramen en bessen, de slagroom en bosvruchtenpuree.
  • 11 Leg de tweede meringueplak erop en herhaal dit. Dek af met de derde meringueplak.
  • 12 Garneer met de rest van de bramen en bessen en bestrooi met een vleugje cacaopoeder.

bereidingstip

Kijk voor het basisrecept meringue elders op deze website.. Kun je geen vers fruit vinden? Kijk dan eens in het vriesschap van je supermarkt.. Maak eens een roze taart. Voeg in plaats van cacaopoeder bij het meringue basisrecept enkele druppels rode kleurstof toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 990 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 31 gram
koolhydraten 122 gram
eiwit 10 gram