10 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Chocolade-truffeltaart

Chocolade-truffeltaart

ingredi├źnten


30 min
10 personen
125 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

30 milliliter amandellikeur
600 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

260 gram speculaas

dit product is niet beschikbaar

260 gram bastognekoeken

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Vet de vorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt de boter en meng de gesmolten boter door het koekkruim.
  • 2 Bedek hiermee de bodem van de vorm, strijk het mengsel glad en druk aan met de bolle kant van een vochtige lepel.
  • 3 Zet de vorm met koekbodem circa 15 minuten in de koelkast of diepvries om stevig te worden.
  • 4 Klop de slagroom met de suiker stijf. Smelt de chocolade au bain-marie of 3-4 minuten in de magnetron op 400 Watt.
  • 5 Giet de lauwwarme gesmolten chocolade en de amandellikeur al kloppend bij de slagroom.
  • 6 Giet het chocolademengsel op de koekbodem in de vorm en laat in 6-8 uur opstijven in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 800 kcal
vet 59 gram
verzadigd vet 37 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 7 gram