8 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Chocoladebrownies met dadels

Chocoladebrownies met dadels

ingrediënten


15 min
8 personen
1 eetlepel cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

125 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel amandelaroma
2 eieren

dit product is niet beschikbaar

150 gram extra pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

250 gram dadels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

rechthoekige bakvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de randen van de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Verwarm in een (steel)pan op de laagste stand de dadels met de boter en chocolade tot de chocolade is gesmolten. Neem de pan van de warmtebron en klop verder tot het mengsel lauwwarm is.
  • 2 Klop de eieren met een elektrische mixer in een paar minuten luchtig en klop het chocolademengsel en amandelaroma erdoor. Zeef het bakmeel en de cacao erboven en klop erdoor tot alles goed is gemengd.
  • 3 Giet het mengsel in de bakvorm en bak in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar. De brownie hoort aan de buitenkant droog en van binnen smeuïg te zijn.

bereidingstip

Het beslag van dit recept is wat dikker dan je gewend bent bij brownies. Je kunt het eventueel verdunnen door 200 ml melk of 3 extra eieren toe te voegen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 5 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté