6 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Chocoladecakejes met zachte vulling en ijs

Chocoladecakejes met zachte vulling en ijs

ingrediënten


15 min
6 personen
6 bolletjes vanille-ijs

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

6 stukjes extra pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

150 gram cakemeel

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

150 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zachte boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

6 muffinbakvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 190°C.
  • 2 Smeer de binnenkant van de muffinvormpjes in met de zachte boter. Roer de boter en suiker door elkaar.
  • 3 Klop met een handmixer eerst de eieren door dit mengsel en vervolgens het cakemeel. Mix ten slotte de cacaopoeder erdoor.
  • 4 Vul de vormpjes voor driekwart met dit deeg. Duw in elk vormpje een stukje chocolade en zorg dat de bovenkant van het deeg weer gesloten is. Bak de cakejes circa 10 minuten in het midden van de oven.
  • 5 Haal het ijs uit de diepvries.
  • 6 Leg op elk bord een cakeje. Bestrooi het met poedersuiker.
  • 7 Schep een bolletje ijs naast het cakeje en dien meteen op.
  • 8 Bij het aansnijden van het cakeje loopt de vulling, het gesmolten stukje chocolade, eruit.

bereidingstip

Vervang de stukjes bittere chocolade door witte chocolade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 650 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 8 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst