- 1 Meng het zelfrijzend bakmeel met de cacao en een snufje zout. Maak een kuiltje in het midden. Voeg de eieren en een kwart van de chocolademelk toe. Mix tot een beslag en voeg de rest van de chocolademelk al kloppend toe tot een glad beslag.
- 2 Verhit een klontje boter in een koekenpan en schep hierin een dun laagje beslag. Keer om als de bovenkant gestold en bijna droog is. Bak zo nog 5 crêpes.
- 3 Breng voor de saus de vloeibare slagroom aan de kook en smelt hierin de chocolade. Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan.
- 4 Schep de geklopte slagroom op de afgekoelde crêpes. Verdeel daarover plakjes banaan en bestrooi met amandelschaafsel. Sprenkel wat chocoladesaus erover. Rol de crêpes op en giet strepen chocoladesaus erover.
bereidingstip
Bestrijk de chocoladecrêpes met frambozen- of abrikozenjam voordat je de slagroom en banaan erover verdeelt. . Weinig tijd om zelf de chocoladecrêpes te maken? Kies dan voor kant-en-klare crêpes of pannenkoeken.