4 personen
gemiddeld
30 min.
tussendoortje, nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Chocoladecrêpes met warme kersen

Chocoladecrêpes met warme kersen

ingrediënten


30 min
4 personen
150 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

50 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel allesbinder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel aardappelzetmeel

dit product is niet beschikbaar

1 pot kersen zonder pit

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

325 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop de bloem, cacao, melk, het ei, de helft van de gesmolten boter en een snufje zout tot een glad beslag. Houd apart.
  • 2 Verwarm de kersen met sap. Meng circa 1 eetlepel aardappelzetmeel met 1 eetlepel water en bind de kersen ermee. Houd warm. Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan.
  • 3 Schep de helft van de chocolade door het beslag. Verwarm een ingevette koekenpan en schep een soeplepel met beslag in de pan. Zorg dat je het beslag snel laat uitlopen en bak 1 minuut aan de ene kant en een halve minuut aan de andere kant. Bak zo 8 crêpes.
  • 4 Vouw de crêpes in vieren. Serveer er 2 per persoon met de warme kersen ernaast. Bestrooi met de rest van de chocolade en de amandelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 710 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes