4 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Chocoladecupcake met nootjes en roomijs

Chocoladecupcake met nootjes en roomijs

ingrediënten


20 min
4 personen
theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

4 bolletjes roomijs
25 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinbakblik

4 papieren cupcakevormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 170°C. Smelt de chocolade en boter au bain-marie en laat afkoelen tot lauw.
  • 2 Klop de eieren met de suiker romig. Spatel de bloem en gehakte walnoten erdoor.
  • 3 Giet de gesmolten chocolade erbij en meng goed. Vet de muffinvorm in en bestuif met bloem. Of gebruik papieren cakevormpjes. Giet het beslag in de holten van de muffinvorm of in de cakevormpjes zodat deze voor 3/4 gevuld zijn.
  • 4 Bak de cakejes 20-25 minuten in het midden van de oven. Haal ze uit de oven en laat ze iets afkoelen.
  • 5 Serveer ze met een bol ijs erop, bestuif deze met kaneelpoeder en serveer met de hele noten.

bereidingstip

Klop 1 eiwit met 50 gram poedersuiker stijf in een vetvrije kom. Verdeel het eiwitschuim over het beslag en bak het mee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 605 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté