4 personen
eenvoudig
10 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Chocoladefondue

Chocoladefondue

ingrediënten


10 min
4 personen
125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

225 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Neem een grote pan warm water en hang daarin een kleinere pan, zo dat de bodem het water net niet raakt (au bain-marie).
  • 2 Breek de chocolade in stukjes en verwarm deze samen met de slagroom in de kleine pan.
  • 3 Zet het pannetje of een vuurvast schaaltje op een waxinelichthoudertje op tafel. Roer af en toe door als de chocolade lijkt te stollen.
  • 4 Serveer naar wens met fruit, koekjes en ander snoepgoed (zie tips).

bereidingstip

Fruit dippen: neem dan aardbei, ananas of stukjes banaan.. Zoet dippen: neem dan soesjes, lange vingers, schuimpjes of marshmallows.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 4 gram