8 personen
uitdagend
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Chocoladefudgetaartjes

Chocoladefudgetaartjes

ingrediënten


25 min
8 personen
100 gram pecannoten
30 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter gecondenseerde melk

dit product is niet beschikbaar

300 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel melk

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 kleine lage taartvormpjes

bakpapier

blindbakvulling

  • 1 Meng de bloem met de suiker en een snufje zout en kneed de boter er snel met de vingertoppen doorheen.
  • 2 Voeg eidooier en melk toe en sneed tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt in de koelkast rusten.
  • 3 Verwarm de chocolade met de gecondenseerde melk, boter en een snufje zout. Roer glad en laat al roerend een beetje afkoelen.
  • 4 Houd 24 pecannoten apart. Hak de rest van de noten grof en roer door de fudge.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Steek er 8 cirkels uit en bekleed de taartvormpjes ermee. Snijd de opstaande randen netjes bij en prik gaatjes in de bodem.
  • 6 Leg er bakpapier en de blindbakvulling in en bak de taartbodems in circa 10 minuten gaar. Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling en laat afkoelen.
  • 7 Vul de taartbodems met de fudge en duw er 3 pecannoten in. Laat nog circa 1 uur opstijven in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 630 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 10 gram