gemiddeld
10 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Chocoladekoekjes met biet en pistache

Chocoladekoekjes met biet en pistache

ingrediënten


10 min
50 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

75 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

100 gram gekookte bieten
theelepel bakpoeder
snufje speculaaskruiden
snufje kaneelpoeder
1 theelepel cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram bruine basterdsuiker
100 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 bakplaten met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC.
  • 2 Mix in een keukenmachine de boter met de basterd- en vanillesuiker romig. Klop het ei en de eidooier erdoor tot alles goed is gemengd.
  • 3 Zeef de bloem, cacao-, kaneel- en bakpoeder boven dit mengsel en mix tot een zacht deeg. Spatel de geraspte biet en chocolade erdoor.
  • 4 Vorm met twee vochtige lepels circa 12 balletjes van het deeg. Leg ze met tussenruimte op de bakplaten en druk wat platter.
  • 5 Bestrooi met de pistachenoten en bak de koekjes in de oven in circa 15 minuten gaar. Laat afkoelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 170 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 2 gram
recalls Lay's Oven baked naturel, Pindasaus, Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier