10 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Chocoladekruidcake met peren, dadels en walnoten

Chocoladekruidcake met peren, dadels en walnoten

ingrediënten


30 min
10 personen
1 flesje chocolade dessertsaus

dit product is niet beschikbaar

1 flesje karamelsaus
100 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

125 gram dadels

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel koekkruiden

dit product is niet beschikbaar

40 gram cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

10 gram bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram bruine suiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram boter

dit product is niet beschikbaar

5 peren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

bakpapier

satéprikker

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC. Snijd 3 peren in blokjes van 2x2 cm.
  • 2 Klop de boter met de suiker luchtig. Mix een voor een de eieren erdoor en roer de melk erdoor.
  • 3 Spatel de bloem, het bakpoeder, cacaopoeder en de koekkruiden erdoor. Schep de perenblokjes, dadels en tweederde van de walnoten door het beslag.
  • 4 Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier en verdeel het beslag over de vorm. Strijk de bovenkant glad.
  • 5 Snijd de overige 2 peren in plakjes en leg deze in een cirkel op het beslag. Bestrooi met de rest van de walnoten en bak de cake circa 1,5 uur in het midden van de oven.
  • 6 Controleer met een satéprikker of deze er schoon uitkomt en het gebak gaar is. Laat de cake buiten de oven circa 5 minuten afkoelen en neem daarna uit de vorm. Besprenkel de chocoladekruidcake met strepen karamel- of chocoladesaus.

bereidingstip

Vervang de koekkruiden in dit recept door kaneelpoeder. . Neem pecannoten in plaats van walnoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 9 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst