6 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Chocolademascarpone met sinaasappel

Chocolademascarpone met sinaasappel

ingrediënten


20 min
6 personen
6 blaadjes munt
75 gram extra pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

500 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

100 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Roer de poedersuiker door de mascarpone.
  • 2 Doe de geraspte schil in het sinaasappelsap van 1 sinaasappel en laat een uur staan.
  • 3 Snijd met een scherp mes het vruchtvlees tussen de vliezen uit van de tweede sinaasappel.
  • 4 Verdeel de mascarpone in twee porties van 250 gram. Roer de geraspte chocola door de ene portie.
  • 5 Klop circa 4 eetlepels sinaasappelsap met de gemarineerde schilletjes door de rest van de mascarpone tot een lobbig mengsel.
  • 6 Verdeel de chocolade-mascarpone over zes hoge glazen. Leg hier stukjes sinaasappel op. Dek deze laag af met de sinaasappel-mascarpone. Garneer met een blaadje munt.

bereidingstip

Besprenkel de stukjes sinaasappel met sinaasappellikeur of rum.

wijnadvies

Selecteer een licht zoete (medium) Sherry of een stroperige ultrazoete Sherry Pedro Ximénez. Serveer ze lekker koel, rond de 10°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 5 gram