- 1 Roer de poedersuiker door de mascarpone.
- 2 Doe de geraspte schil in het sinaasappelsap van 1 sinaasappel en laat een uur staan.
- 3 Snijd met een scherp mes het vruchtvlees tussen de vliezen uit van de tweede sinaasappel.
- 4 Verdeel de mascarpone in twee porties van 250 gram. Roer de geraspte chocola door de ene portie.
- 5 Klop circa 4 eetlepels sinaasappelsap met de gemarineerde schilletjes door de rest van de mascarpone tot een lobbig mengsel.
- 6 Verdeel de chocolade-mascarpone over zes hoge glazen. Leg hier stukjes sinaasappel op. Dek deze laag af met de sinaasappel-mascarpone. Garneer met een blaadje munt.
bereidingstip
Besprenkel de stukjes sinaasappel met sinaasappellikeur of rum.
wijnadvies
Selecteer een licht zoete (medium) Sherry of een stroperige ultrazoete Sherry Pedro Ximénez. Serveer ze lekker koel, rond de 10°C).