4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Chocolademousse met gember en granaatappel

Chocolademousse met gember en granaatappel

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels granaatappelpitjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gembersnippers op siroop

dit product is niet beschikbaar

witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 glazen

4 coupes

  • 1 Verwarm de chocolade met 2 eetlepels room au bain-marie en roer tot alle chocolade gesmolten is. Neem van de warmtebron en laat afkoelen.
  • 2 Klop de slagroom stijf met de suiker. Roer een lepel slagroom rustig door de chocolade tot een egaal mengsel. Spatel nu de rest van de slagroom erdoorheen. Verdeel de chocolademousse over de glazen en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • 3 Bestrooi de mousse naar wens met cacao of witte chocolade. Schep de gember en granaatappelpitjes door elkaar en garneer de mousse ermee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté