- 1 Meng de stroop met het koffiepoeder en roer tot het poeder is opgelost. Houd apart. Smelt de chocolade au-bain-marie. Laat een beetje afkoelen.
- 2 Klop de eiwitten in een brandschone kom schuimig met de azijn. Voeg de suiker toe en klop tot bijna stijve pieken. Voeg een derde van het eiwit toe aan de chocolade en roer snel met een garde erdoor. Voeg de rest van het eiwit snel toe en spatel voorzichtig erdoor.
- 3 Spatel de koffiestroop als een swirl erdoor en schenk of schep vervolgens in coupes. Laat de mousse minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer naar smaak met sinaasappelrasp en chocolade.
bereidingstip
De chocolademousse kan tot 2 dagen van tevoren gemaakt worden. Dek de glazen in de koelkast dan af met vershoudfolie.. De eidooiers heb je niet nodig, gebruik ze eventueel voor een ander recept. . Eet je vanwege een zwangerschap of zwakke gezondheid liever geen rauw ei? Of houd je niet van koffie? Verhit dan 150 ml slagroom met 150 gram grof gehakte pure chocolade au bain- marie. Roer glad. Voeg nog 150 ml slagroom toe en roer erdoor. Laat 2 uur opstijven in de koelkast. Klop met een garde stijf en luchtig en schep de mousse in glazen. Garneer met sinaasappelrasp.