4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Chocolademousse met mandarijn-muntsaus

Chocolademousse met mandarijn-muntsaus

ingrediënten


20 min
4 personen
8 muntblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sinaasappellikeur
1 blikje mandarijn

dit product is niet beschikbaar

175 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

5 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

175 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Smelt de chocolade au bain-marie. Laat afkoelen tot lauwwarm. Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot pieken.
  • 2 Klop de slagroom lobbig en schep door de gesmolten chocolade. Spatel de eiwitten luchtig erdoor. Schep deze chocolademousse in glazen en zet circa 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  • 3 Breng voor de saus de mandarijnen met 3 eetlepels van de siroop aan de kook. Voeg eventueel sinaasappellikeur toe en 4 muntblaadjes en pureer met een staafmixer tot een saus. Laat afkoelen.
  • 4 Serveer de chocolademousse met een beetje saus erop of de saus er apart bij. Garneer met de overige blaadjes munt.

bereidingstip

Vervang de mandarijnen in dit recept door perziken op siroop.. Ook lekker met een saus van gepureerde mango, sinaasappelsap en een snufje versgemalen peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip