- 1 Breek de chocolade in stukken en verhit samen met de melk in een kom boven een pan met kokend water. Laat de chocolade au bain-marie smelten in de melk en roer af en toe door. Neem de kom van de pan en giet het mengsel in een andere kom. Laat iets afkoelen.
- 2 Klop intussen de slagroom met de poedersuiker met een mixer lobbig. Spatel de slagroom voorzichtig in delen door de gesmolten chocolade. Verdeel de mousse over glazen of schaaltjes en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
- 3 Meng intussen de kaneel, gember, kruidnagel, piment en nootmuskaat. Rooster de pecannoten en walnoten in een droge, hete koekenpan tot ze beginnen te geuren. Voeg de honing, een snufje zout en 1 theelepel van het pumpkin spice mengsel toe aan de noten en bak nog 1 minuut. Serveer de chocolademousse met de pumpkin spice crumble.
bereidingstip
Bewaar het pumpkin spice mengsel dat overblijft van dit chocolademousse met pumkin spice crumble recept in een luchtdicht potje. Deze specerijen smaken heerlijk door cakebeslag of in warme chocolademelk.
wijnadvies
Bij chocolademousse smaakt een glas port lekker. De Sea Lord Tawny Port is nootachtig van smaak en dat combineert perfect bij de noten uit dit nagerecht.