8 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Chocolademoussetaart

Chocolademoussetaart

ingrediënten


30 min
8 personen
50 gram gemengde bosvruchten
150 gram extra pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels ahornsiroop

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

300 gram cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram dadels

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel ahornsiroop

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

40 gram kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

50 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

bakpapier

keukenmachine

  • 1 Bekleed de ingevette springvorm met bakpapier. Maal alle ingrediënten voor de bodem fijn in de keukenmachine. Verdeel dit mengsel over de bodem van de vorm, druk goed aan en zet in de koelkast.
  • 2 Breng een pan met ruim water aan de kook. Neem de pan van de warmtebron, voeg de cashewnoten toe en laat 30 minuten weken. Giet af onder koud water.
  • 3 Maal de cashewnoten in de keukenmachine met de kokosmelk, cacao, ahornsiroop en vanille tot een luchtig mengsel. Neem de taartbodem uit de koelkast en giet de vulling erover. Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast.
  • 4 Smelt de pure chocolade au bain-marie en bestrijk de taart ermee. Verdeel het fruit erover en zet nog 2 uur in de koelkast. Serveer koud.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 14 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst