8 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Chocolademoussetaart met peer

Chocolademoussetaart met peer

ingrediënten


25 min
8 personen
50 gram melkchocolade

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 handperen

dit product is niet beschikbaar

200 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

200 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Bekleed de springvorm met bakpapier.
  • 2 Verwarm de oven voor op 190ºC.
  • 3 Klop met een mixer de eidooiers met de helft van de suiker tot een lichtgele, luchtige massa.
  • 4 Smelt de pure chocolade met de boter au bain-marie en laat een beetje afkoelen. Roer de gesmolten chocolade door het eimengsel.
  • 5 Klop de eiwitten stijf en voeg hierbij geleidelijk de rest van de suiker toe.
  • 6 Spatel de eiwitten door het chocolademengsel en schep het mengsel in de springvorm.
  • 7 Bak de taart in de oven in 30-40 minuten gaar.
  • 8 Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd de peren in plakjes. Besprenkel met citroensap.
  • 9 Neem de taart uit de oven en laat een beetje afkoelen.
  • 10 Verdeel de plakjes peer over de taart en bestrooi met de geraspte chocolade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 6 gram